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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
24/03/2022 |
Actualizado : |
24/03/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Agropecuarias |
Autor : |
CAZZULI, F.; SÁNCHEZ, J.; HIRIGOYEN, A.; ROVIRA, P.J.; BERETTA, V.; SIMEONE, A.; JAURENA, M.; DURANTE, M.; SAVIAN, J.V.; POPPI, D.; MONTOSSI, F.; LAGOMARSINO, X.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; VELAZCO, J.I.; BREMM, C.; LATTANZI, F. |
Afiliación : |
FIORELLA CARLA CAZZULI ALBA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JAVIER SÁNCHEZ, University of Prince Edward Island, Canadá; ANDRES EDUARDO HIRIGOYEN DOMINGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO JUAN ROVIRA SANZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; VIRGINIA BERETTA, UPIC, FAgro-Udelar, Uruguay; ÁLVARO SIMEONE, UPIC, FAgro-Udelar, Uruguay; MARTIN ALEJANDRO JAURENA BARRIOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARTÍN DURANTE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; INTA-Concepción del Uruguay, Argentina; JEAN VICTOR SAVIAN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DENNIS POPPI, University of Queensland, Australia; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; XIMENA LAGOMARSINO, FCA-UDE, Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSÉ IGNACIO VELAZCO DE LOS REYES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA BREMM, URFGS, Brasil; FERNANDO A. LATTANZI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Eficiencia de uso de suplementos energético-proteicos en vacunos en invierno sobre campo natural: análisis de casi 30 años de ensayos nacionales. |
Complemento del título : |
Producción Animal. |
Fecha de publicación : |
2022 |
Fuente / Imprenta : |
Revista INIA Uruguay, Marzo 2022, no.68, p.19-22. |
Serie : |
(Revista INIA; 68). |
ISSN : |
1510-9011 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
Una acertada toma de decisiones entorno a la suplementación invernal de vacunos sobre campo natural es clave para la eficiencia del sistema. Valiéndose de la amplia información generada por la investigación nacional, el presente artículo analiza la eficiencia de uso de diversos suplementos en términos de respuesta animal y la rentabilidad de la medida bajo diferentes escenarios. |
Thesagro : |
ALIMENTACION DE LOS ANIMALES; CAMPO NATURAL; SUPLEMENTACION INVERNAL. |
Asunto categoría : |
L02 Alimentación animal |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16337/1/Revista-INIA-68-Marzo-2022-06.pdf
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Marc : |
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
24/10/2014 |
Actualizado : |
04/11/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
A - 1 |
Autor : |
CABRERA, M.C.; RAMOS, A.; BRITO, G. |
Afiliación : |
M.C. CABRERA, Depto. Producción Animal & Pasturas, Laboratorio Nutrición & Calidad de Alimentos, Facultad de Agronomía; Fisiología & Nutrición, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Uruguay; A. RAMOS, Depto. Producción Animal & Pasturas, Laboratorio Nutrición & Calidad de Alimentos, Facultad de Agronomía; Fisiología & Nutrición, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay. |
Título : |
Selenium, copper, zinc, iron and manganese content of seven meat cuts from Hereford and Braford steers fed pasture in Uruguay. |
Fecha de publicación : |
2010 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, 2010, v. 84 no.3, p. 518-528. |
ISSN : |
0309-1740 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2009.10.007 |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
ABSTRACT.
Tenderloin (T), eye of rump (E), striploin (S), eye round (ER), tri-tip (TT), rib-eye roll (RR) and three rib plate-flank on (RP) meat cuts were evaluated. Selenium contents ranged between 0.42 and 1.20 mg/kg wet tissue (wt) in Hereford (H) breed and between 0.49 and 1.3 mg/kg wt in Braford (B) breed. In H and B breeds, T, TT and RP, and TT and RP were the richest cuts in selenium, respectively. Copper contents ranged between 0.25 and 1.04 mg/kg wt in H, and between 0.19 and 1.09 mg/kg wt in B. In H breed, RP had significantly more Cu than ER, TT, and RR. In B breed, ER and RR show a significant lower Cu level in comparison to the other meat cuts. Zinc contents ranged between 23 and 72.7 mg/kg wt in H, and between 23 and 63.9 mg/kg wt in B. RP is the richest cut in Zn compared to the other cuts in the two breeds. Iron contents ranged between 16.4 and 48.2 mg/kg wt in H, and between 14.2 and 47.9 mg/kg wt in B. In H breed, RR shows a lower content compared to the other cuts, except RP and S. In B breed, RR had the lowest level of Fe compared to the other cuts, except RP and T. Manganese contents ranged between 0.05 and 0.17 mg/kg wt in H, and between 0.04 and 0.48 mg/kg wt in B. In H no differences were detected between cuts. In B breed, ER cut shows the highest level of Mn.
© 2009 Elsevier Ltd. All rights reserved. |
Thesagro : |
BRAFORD; CARNE VACUNA; HEREFORD. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
Marc : |
LEADER 01972naa a2200205 a 4500 001 1051307 005 2019-11-04 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0309-1740 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2009.10.007$2DOI 100 1 $aCABRERA, M.C. 245 $aSelenium, copper, zinc, iron and manganese content of seven meat cuts from Hereford and Braford steers fed pasture in Uruguay.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aABSTRACT. Tenderloin (T), eye of rump (E), striploin (S), eye round (ER), tri-tip (TT), rib-eye roll (RR) and three rib plate-flank on (RP) meat cuts were evaluated. Selenium contents ranged between 0.42 and 1.20 mg/kg wet tissue (wt) in Hereford (H) breed and between 0.49 and 1.3 mg/kg wt in Braford (B) breed. In H and B breeds, T, TT and RP, and TT and RP were the richest cuts in selenium, respectively. Copper contents ranged between 0.25 and 1.04 mg/kg wt in H, and between 0.19 and 1.09 mg/kg wt in B. In H breed, RP had significantly more Cu than ER, TT, and RR. In B breed, ER and RR show a significant lower Cu level in comparison to the other meat cuts. Zinc contents ranged between 23 and 72.7 mg/kg wt in H, and between 23 and 63.9 mg/kg wt in B. RP is the richest cut in Zn compared to the other cuts in the two breeds. Iron contents ranged between 16.4 and 48.2 mg/kg wt in H, and between 14.2 and 47.9 mg/kg wt in B. In H breed, RR shows a lower content compared to the other cuts, except RP and S. In B breed, RR had the lowest level of Fe compared to the other cuts, except RP and T. Manganese contents ranged between 0.05 and 0.17 mg/kg wt in H, and between 0.04 and 0.48 mg/kg wt in B. In H no differences were detected between cuts. In B breed, ER cut shows the highest level of Mn. © 2009 Elsevier Ltd. All rights reserved. 650 $aBRAFORD 650 $aCARNE VACUNA 650 $aHEREFORD 700 1 $aRAMOS, A. 700 1 $aBRITO, G. 773 $tMeat Science, 2010$gv. 84 no.3, p. 518-528.
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